YALOVA / MERKEZ - Yalova Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi

May

İbn Haldun Üniversitesi öğretim görevlisi Asst. Prof. Dr. Kübra Kulaklıkaya okulumuz öğrencilerine iletişim konulu bir konferans verdi. 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin katıldığı seminer yoğun ilgi gördü.

Nis

Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 16 lisenin katıldığı "Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım" yarışmasında okulumuzu temsil eden öğrencimiz Zahide Zehra KARAGÖZ birinci olarak hepimizi gurulandırdı. Öğrencimizi ve kendisine rehberlik yapan edebiyat öğretmenimiz Yeliz AKBAŞ'I tebrik ediyoruz.

Nis

9. Sınıf Öğrencilerimiz Karaca Arboretum’u gezdiler. Karaca Arboretum (Ağaç Parkı) Hayrettin Karaca tarafından 13,5 hektar arazi üzerinde kurulmuştur. Bugün yaklaşık 7 bin civarında değişik bitki türü, alttür, varyete ve kültür formunu barındırmaktadır. Karaca Arboretum Türkiye’nin ilk özel Arboretumudur. Dikkate değer koleksiyonları Acer, Prunus, Malas, Magnolia, Quercus, Betula, Pinus, ağabeyes, Picea cinslerine ait önemli birçok tür ve kültür formunu barındırmaktadır.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin birlikte organize ettiği yardım kampanyasında ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptık. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediğimiz organizasyona öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Mrt

8 Mart Cuma günü okulumuzda deprem tatbikatı yaptık.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda program düzenledik.

Mrt

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu Gençler Arası Bilgi Yarışması Lise Kategorisinde ilimizi ve okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz, Betül Avcı, Beratcan Bulut ve Osman Macit "Marmara Bölge Finali"nde birinci oldular. Kendilerini tebrik ediyor, öğrencilerimize Türkiye Finalinde başarılar diliyoruz.

Şbt

Okulumuzun il koordinatörü olduğu Oku-Yorum, Yazı-Yorum projesi kapsamında 28.02.2024 Çarşamba günü okulumuzda Kutadgu Bilig il panelini düzenledik.

Şbt

Okulumuz 9D Sınıfı Öğrencisi Berra Nur SARIOĞLU, Türkiye Wushu Kung fu Şampiyonası Genç Bayanlar Light Sanda kategorisinde kendi sikletinde Türkiye şampiyonu olmuştur. Kendisini ve emeği geçen hocalarını tebrik ediyoruz.

Şbt

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin katkılarıyla topladığımız kitapları Termal İlkokulu yöneticilerine teslim ettik

Şbt

Televizyon programcısı, yazar ve şair Temirağa Demir okulumuz öğrencilerine meslek seçimi, üniversite sınavları ve hedef belirleme konularını içeren bir söyleşi yaptı. Söyleşinin ardından öğrencilerin özel sorularını da cevaplayan Demir, öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

Şbt

Okulumuz 11.sınıf öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında  Altınova Hersek Lagünü ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Bahçesi  gezisini gerçekleştirmişlerdir.

Öğrencilerimiz lagündeki kuş türleri ve  bitkiler  hakkında bilgi almışlar, gözlem yapmışlardır

Şbt

Wushu turnuvası için Malatya'dan ilimize gelen sporcu öğrencilerimizi okul pansiyonumuzda misafir ettik.

Şbt

10 ilimizi etkileyen ve binlerce insanımızı kaybettiğimiz depremde yaşanılan acılar öğrencilerimizin tuvallerine böyle yansıdı.

Ara

Okulumuz ve Konyalova Derneği  işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Mevlanayı andık. 20 Aralık Çarşamba günü saat 13:00'te Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan etkinlikte ilahi ve şiir dinletisinin ardından Yalova Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Hacı Bayram Başer Mevlana'yı ve fikirlerini anlattı.